Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Zadornova Biblioteka

Nikolaja un Mihaila Zadornovu bibliotēka Rīgā: Jauns sākums ikoniskajā vietā

Atkal atvēršana vēsturiskajā ēkā

Nikolaja un Mihaila Zadornovu bibliotēka Rīgā atkal vēra savas durvis jūlijā ikoniskajā Maskavas Namā. Šī privātā bibliotēka, kas nosaukta Krievijas komiķa Mihaila Zadornova un viņa tēva Nikolaja vārdā, jaunās telpās ievācās nesen.

Nikolaja Zadornova mantojums

Nikolajs Zadornovs bija padomju rakstnieks un satiriķis, kurš pazīstams ar savu asprātīgo un kritisko humoru. Viņa darbi ir tulkoti vairāk nekā 30 valodās, un viņš joprojām tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem Krievijas humoristiem.

Bibliotēkas kolekcija

Nikolaja un Mihaila Zadornovu bibliotēka satur plašu Nikolaja Zadornova darbu kolekciju, kā arī citus humoristiskus un satīriskus darbus. Bibliotēkā ir arī sadaļa, kas veltīta Mihaila Zadornova komēdijai un viņa slavenajiem izteikumiem.

Jaunā atrašanās vieta

Jaunā bibliotēkas atrašanās vieta Maskavas Namā ir simboliska, jo tā atrodas vēsturiskā ēkā, kas ir bijusi Rīgas kultūras un izglītības centrs. Bibliotēka atrodas ēkas trešajā stāvā, un no tās logiem paveras skats uz pilsētas centru.

Kopienas centrs

Nikolaja un Mihaila Zadornovu bibliotēka ir ne tikai grāmatu krātuve, bet arī vieta, kur cilvēki var sanākt kopā, lasīt, mācīties un baudīt humoru. Bibliotēkā regulāri tiek rīkoti pasākumi, piemēram, grāmatu lasījumi, komēdijas izrādes un lekcijas par humoru.

Tūristu galamērķis

Papildus tam, ka tā ir svarīgs kultūras resurss vietējai kopienai, Nikolaja un Mihaila Zadornovu bibliotēka ir arī tūristu galamērķis. Bibliotēka atrodas ērtā vietā Rīgas centrā, un tajā ir eksponāti, kas stāsta par Nikolaja un Mihaila Zadornovu dzīvi un darbu.

Bibliotēkas vietne


Komentar